Skip to content

Feedback op elk hoofdstuk

Je hoeft geen ervaren auteur te zijn om jouw boek te schrijven. Het draait juist om jouw kennis en enthousiasme voor het onderwerp. Dus laptop open en schrijven maar!

Agendapunt

Voordat je start, maken we samen een planning. De stok achter de deur. Zo weet je wanneer er tekst van je wordt verwacht en wanneer je dus tijd in je agenda vrij moet houden om aan het boek te werken. Ik hou aansluitend tijd in mijn agenda vrij, om met jouw tekst aan de slag te gaan.

Kritische blik

Zodra je een hoofdstuk af hebt, mail je het aan mij. Ik lees het zorgvuldig door en geef je feedback, waarmee je verder kunt. Ik let dan op:

  • Schrijfstijl > wat kun je doen om de tekst echt lekker leesbaar te maken?
  • Storende herhalingen > iedereen heeft woorden die je onbewust heel vaak gebruikt. Een tekst leest prettiger door juist alternatieven te gebruiken. Bovendien gebeurt het ook dat veel van die woorden stomweg weggehaald kunnen worden.
  • Volgorde > is de gekozen opbouw van het hoofdstuk de sterkste of is het slim om hier iets in aan te passen?
  • Spelfouten
  • Roept de tekst nog vragen op > niets vervelender dan een stuk tekst lezen dat niet compleet is. Het is heel belangrijk dat de lezer begrijpt wat je vertelt en dat de informatie compleet is.

En dan?

Je krijgt het document terug met mijn opmerkingen en verbeteringen. Gevraagde extra informatie kun je zelf aanvullen. We plannen een (bel)afspraak, zodat we een paar dagen nadat je de feedback hebt ontvangen, het hoofdstuk samen kunnen doorspreken en jij het kunt afronden. Weer een hoofdstuk dat van het lijstje af kan!