Skip to content

De boekstructuur

Je kunt pas echt lekker van start gaan, als de structuur van het boek staat. Die structuur is de hoofdstukindeling. Wanneer duidelijk is welke hoofdstukken er in jouw boek komen en welke onderwerpen er per hoofdstuk aan bod komen, wordt het schrijven makkelijker en relaxter.

De voordelen

  • Je raakt nooit de rode draad van jouw verhaal kwijt.
  • Je hoeft niet met hoofdstuk 1 te beginnen. Als je vandaag inspiratie hebt voor hoofdstuk 7, schrijf je dat. Dankzij de boekstructuur passen alle teksten straks als een puzzel in elkaar.
  • Je kunt op elk moment checken of alle onderwerpen die je zou behandelen in een hoofdstuk daadwerkelijk in de tekst terugkomen.

De aanpak

We starten door met elkaar in gesprek te gaan. Ik vraag, jij vertelt. Zo wordt duidelijk waarover je een boek wilt schrijven, voor welke doelgroep het boek is en wat je allemaal wilt vertellen. Zie het als een uitgebreide brainstorm.

Met al deze informatie ga ik aan de slag. Binnen 10 werkdagen krijg je van mij de structuur opgestuurd, zodat je aan de slag kunt. De hoofdstukindeling is inclusief (werk)titels voor de hoofdstukken.