er was eens…

Schrijf je boek in 1 jaar

One stop schrijver shop

One stop schrijver shop

Er zit een verhaal in je hoofd

Jouw verhaal

Je wil het opschrijven voor je kinderen, je familie en misschien wel voor de hele wereld.

Maar…

Geen tijd

Maar er is zoveel te doen: je werkt, zorgt voor de kinderen, gaat naar de fitness, zit in de ouderraad, je echtgenoot wil ook graag wat aandacht en in het weekend hebben de kinderen wedstrijden. Je ouders, vrienden en familie komen op bezoek of vragen of je of je langskomt.

Er is gewoon geen tijd over om te schrijven!

De zinnen die je met bloed zweet en tranen hebt gemaakt, verdwijnen in de waan van alledag en je verhaal raakt op de achtergrond van je leven.

En dan zijn de kinderen groot gegroeid en de deur uit. Je kijkt terug op je leven en het enige waar je spijt van hebt, is dat je niet de tijd hebt genomen om je verhaal op te schrijven

Er was gewoon niet genoeg tijd.

Als je nu geen actie onderneemt, dan zul je altijd spijt houden dat je niet de tijd genomen hebt om te schrijven. En al die geweldige verhalen die je wilde schrijven raken in de vergetelheid. Je kunt ze je niet meer voor de geest halen en je verzucht: 

“Het is nu toch te laat…”

Het is nog niet te laat! Je kunt nu beginnen met schrijven door dit programma te volgen

Ik schreef mijn boek in drie maanden in de zomer van 2018, met behulp van een structuur en het inplannen van schrijftijd. Ondertussen had ik nog meer te doen.

Ik paste op mijn drie nichtjes en neefje in de leeftijd van 3 tot 10 jaar, was aan het trainen voor de EK karate in Braga, Portugal en ik begeleidde ook nog andere klanten. Ondertussen hield ik twee bedrijven in de lucht en redigeerde ik het manuscript van een ander boek.

Het lukte me om mijn boek te schrijven over hoe ik werd gepest en hoe ik eroverheen kwam door creatief schrijven door het plannen van schrijftijd.

De one stop schrijver shop: ik schreef zelf een boek

Geef je op voor de one stop schrijver shop!

Zin in?

Je krijgt alle hulp die je nodig hebt bij het schrijven van jouw boek

In het jaarprogramma van de one stop schrijver shop leer om je boek te structureren, schrijftijd te plannen, hoe je inspiratie krijgt als je vastloopt op de knipperende cursor en bevat veel bonusmateriaal en werkbladen, vragenlijsten voor het ontwikkelen van je personage en heel veel andere goodies die je op weg helpen.

 

Dit programma is een fijne mix van leuke en noodzakelijke opdrachten om je verhaal naar het volgende niveau te krijgen. Als je steeds vastloopt op een goed idee en een paar hoofdstukken, dan helpt deze cursus je verder. Martha is super enthousiast en helpt je dieper in het verhaal te komen.

Claudia

Over Martha

Ik ben gepest van mijn zesde tot mijn achttiende, niet alleen op school maar ook in de buurt waar ik woonde. Ik kon niet naar buiten om te spelen, omdat de buurtkinderen mij pestten, maar ik moest wel naar school: daar kon ik het pesten niet ontwijken. Mijn docenten wisten het niet en als ze het wel wisten, wisten ze niet hoe ze het moesten stoppen. En ondertussen lachten mensen mij uit, scholden me uit, omsingelden en intimideerden mij. Ik werd zelfs in elkaar geslagen.

Wat mij op de been hield, was het schrijven. Ik schreef verhalen: lang, kort, series. Ik fantaseerde over prinsen die mij uit mijn toren kwamen redden als een soort moderne Raponsje. Dit scherpte mijn fantasie. Door te schrijven en fantaseren over verhalen en ze uit te spelen met mijn Barbies, ontsnapte ik uit mijn realiteit.

De liefde voor verhalen en fantaseren leidde tot mijn passie voor het schrijven van verhalen.  Ik heb al meerdere verhalen ingestuurd naar wedstrijden en kwam vaak op de shortlist terecht. Ik vind het leuk om jou te helpen met het schrijven van jouw verhaal en daarom ontwikkelde ik de one stop schrijver shop. Omdat jouw verhaal gehoord mag worden!

Wat ga je leren in de one stop schrijver shop?

Module 1: Planning en structuur

Module 1 gaat over het structureren van je boek en hoe je schrijftijd inplant voor jezelf. We bespreken het plot (je verhaallijn), het begin, midden en einde en verschillende verhaal types die je voor je boek kunt gebruiken.

Structureren en plannen geeft je de houvast die je nodig hebt om je boek te schrijven. Het wordt dan alleen nog maar een invuloefening!

Module 2: Creativiteit

Deze module gaat over creativiteit: hoe blijf je creatief, waar haal je inspiratie vandaan en waarom writer’s block niet bestaat.

Je hebt creativiteit nodig om het boek voor je lezer spannend te maken en te houden. Om het perfecte verhaal te schrijven zonder clichees. Je wil natuurlijk niet dat je lezer je boek als boekensteun gaat gebruiken.

Module 3: personages

Deze module gaat over het bedenken van je personages. We hebben het over hoofd- en bijpersonen, de held(in) en de tegenstand(st)er, de helpende handen en het interne conflict van je hoofdpersoon.

Je verhaal heeft namelijk 3D-personages nodig om te laten leven in het hoofd van je lezer. Je lezer moet zich kunnen inleven om door te blijven lezen.

Module 4: stem, gedachten en gevoel

Module 4 gaat helemaal over de stem van je personages. Niet alleen hoe hij of zij spreekt, maar ook wat hun routines, gewoontes en voorkeuren zijn. Het gaat om woordgebruik, hun motivatie, gedachten en gevoel.

Stotteren, een tic of een bepaald woordgebruik draagt allemaal bij aan het gevoel dat je personages echte mensen zijn. En dat maakt dat de lezer empathie krijgt voor je hoofdpersoon en wil blijven lezen.

Module 5: vertelstandpunt

Wie vertelt je verhaal? Het vertelstandpunt of perspectief is heel belangrijk voor je verhaal. Aan bod komen verschillende vertellers. We bespreken ook de onbetrouwbare verteller en welk effect hij heft op het verhaal.

Het juiste perspectief kiezen maakt je verhaal veel interessanter: je kunt spelen met wat je lezers te zien krijgen en ze kunnen besluiten of ze het verhaal van je personage geloven of niet. Dit draagt bij aan de spanning van je verhaal.

Module 6: dialoog

In deze module gaan we gesprekken afluisteren. We spreken over tempo van je verhaal en de monologue intérieur en hoe je accenten, dialect en stotteren kunt laten zien zonder dat het vervelend wordt.

Ook dit zorgt ervoor dat je personage menselijk wordt. Je lezer leert de hoofdpersoon kennen alsof het een familielid is. En dan willen ze echt weten hoe het verhaal eindigt!

Module 7: omgeving

Waar speelt het verhaal zich af? Hoe bepaal je de plek en tijd van je verhaal en moet je echt alleen maar schrijven over wat je kent? In deze module bespreken we de verhaalsetting.

De setting van je verhaal is erg belangrijk. Het draagt bij aan de sfeer van je verhaal, kan spanning oproepen en je wil geen fouten maken in een historische setting, bijvoorbeeld.

Module 8: je verhaalwereld

In de vorige module besloot je waar het verhaal zich gaat afspelen, nu gaan we de wereld beschrijven en we bespreken hoe licht, schaduw en het weer van invloed kunnen zijn op de spanning in het verhaal. Ook bespreken we hoe het menselijke element in een verhaal bijdraagt aan levendige beschrijvingen.

Al deze zaken – weer, licht en donker, tijdstip – hebben effect op de spanning in je verhaal. Dit kan van een spannend verhaal een page turner maken!

Module 9: tijd

Deze module gaat over het tempo van je verhaal. De centrale vraag is waarom je moet vertragen en versnellen in je verhaal en hoe je dat doet. We bespreken ook de achtergrond informatie van je verhaalwereld en je personages en hoe je die in je verhaal verwerkt zonder saai te worden.

De timing van het tempo in je verhaal, op het juiste moment vertragen en versnellen, draagt bij aan de spanning van je verhaal. Timing is alles!

Module 10: je zintuigen 

De vijf zintuigen zijn in je verhaal enorm belangrijk. We bespreken hoe reuk, gehoor, zien, proeven en aanraken bijdragen aan het pittiger maken van je verhaal.

Als je de zintuigen toevoegt aan je verhaal, dan kan je lezer het eten op tafel proeven, de lavendel in de tuin ruiken, de vogels horen tsjilpen en de splinters van pas omgehakt hout voelen. Het maakt je verhaal levendiger.

Module 11: herschrijven

De eerste versie is klaar. Nu gaan we herschrijven, de gaten opvullen en de pareltjes die niet passen bewaren voor andere verhalen. We checken of alle scenes aanwezig zijn en of er niets mist in de verhaallijn.

Als je verhaal scenes mist, spelfouten bevat en niet consistent is in het benoemen van de personages, dan raakt je lezer geïrriteerd. Dat wil je niet, omdat ze er misschien voor kiezen om je boek als boekensteun te gebruiken, in plaats van ooit nog iets van je te lezen.

Module 12: Publicatie

Je hebt het afgelopen jaar hard gewerkt aan je boek en nu ligt er een manuscript dat naar de uitgever kan. Hoe pak je dat aan? Wat doet een redacteur? Wat doet een uitgever? Hoe vermarkt je je verhaal en hoe vind je iemand die dat voor je kan doen? En hoe zorg je ervoor dat je door de slushpile komt bij een uitgever? Dat leer je in deze module!

One stop schrijver shop

Laten we beginnen!

Wil je met me samenwerken?

Vanaf de eerste les was het me duidelijk dat een boek schrijven iets heel anders is dan een blog of een lesboek. De opdrachten hielpen me om aan mijn boek te werken op een gestructureerde manier. Na de eerste twee modules was de structuur er en had ik door: “Als ik hier iets verander, dan heeft dat effect op het hele boek.” Ik ben nog nooit zo ver gekomen!

Astrid

Je investering

Neem contact op als je in termijnen wil betalen.

Neem contact op als je in termijnen wil betalen.

Weet je het nog niet zeker?

Dit is wat anderen over het programma zeiden.

Dit programma is heel leerzaam. Martha maakt het leuk en geeft je het gevoel dat ze naast je staat in haar videos. Het programma geeft je een andere kijk op schrijven.

Elly

Ik raad dit programma zeker aan aan mensen die al een idee van een verhaal hebben. Deze ‘handleiding’ helpt je door je verhaal te gaan en nieuwe combinaties te maken. Als je de tips volgt, dan kom je heel dicht bij een beter eindresultaat. Ik ben ervan overtuigd dat schrijvers nog beter worden. Let’s get published!

Erwin

Ik werk al heel lang aan mijn boek en soms kreeg ik het gevoel dat ik iets onmogelijks was begonnen. Deze cursus gaf me begeleiding om meer structuur in mijn verhaal te creëren. De theorie gaf me inzicht in hoe ik spanning moest opbouwen en de lezer geïnteresseerd te houden. Nuttige en leuke cursus!

Jedida

en ze leefden nog lang en gelukkig

Schrijf nu je boek!

Laten we beginnen!

Pin It on Pinterest