et|icon_headphones|
#26 12 misverstanden over schrijven

In deze aflevering bespreek ik 12 schrijfmisverstanden die bestaan over schrijven. Als laatste vertel ik iets over 5 soorten schrijvers. Ik herken mijzelf in 2 soorten schrijvers. In welke soort schrijver herken jij jezelf?

  1. Ideeën: de creatieve schrijver, een vat vol ideeën. Geniet het meest van de voorbereiding, maar heeft moeite met structureren van zijn invallen.
  2. Verzamelaar: maakt graag uittreksels, schrijver die veel kaartsystemen, dossiers, mappen en bestanden met informatie heeft, maar kan niet kiezen welk materiaal hij zal gebruiken. Stelt het schrijven dus vaak uit.
  3. Strateeg: geniet van het plannen en ontwerpen van teksten en het uitzetten van de grote lijn, maar heeft moeite met schrijven zelf. Logische verbanden leggen, lopende zinnen schrijven en alinea’s bouwen die staan als een huis is lastig.
  4. Poëet: schrijft prachtige zinnen, is concreet en verrassend in zijn invalshoek, maar feiten zijn vaak ondergeschikt aan de formulering. Een gestructureerd betoog is vaak erg lastig.
  5. Eindredacteur: is goed in teksten inkorten, afwerken en het juiste woord kiezen, maar heeft moeite met het op gang brengen van de ideeën-stroom en schrijft de eerste zin soms wel vijftig keer opnieuw.

Welke misverstanden leefden er bij jou?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest